Evenementen

Appfixers gelooft in de Nederlandse maakindustrie. Daar zijn kwalitatief hoogopgeleide individuen en hoogstaande bedrijven voor nodig. En daar is een gemeenschap voor nodig waarin men elkaar ontmoet en aanscherpt, in de diepte en in de breedte. Wij vinden dat moderne techniek niet klakkeloos ingezet moet worden: we moeten ons afvragen hoe techniek ons leven daadwerkelijk kan verbeteren. En we moeten oog hebben voor cultuur en maatschappij: welk effect heeft techniek op ons?

Appfixers draagt bij aan het verbreden van de visie op technologie. Omdat dat interessant en belangrijk is. Daarom willen wij een culturele technosalon opzetten.

Seminars en lezingen

GoogleGlass

Een zogenaamd Google glass. Is dit de toekomst, en welke consequenties kan het hebben?

Appfixers wil een terugkerende cyclus van lezingen en seminars over techniek, maatschappij, cultuur en identiteit in brede zin initiëren. Wij zijn bezig met een partner die een community gaat opzetten en bijhouden en creatief is in ‘marketing’ en communicatie.

Het beoogde format van de culturele technosalon: Wij organiseren sessies van ongeveer 1,5 uur waarin 1 of 2 deskundigen spreken. Aansluitend volgt een borrel waarin men onderling of met de sprekers in discussie kan gaan.

Seminars ‘Impact moderne techniek op dagelijks leven’

De aftrap van deze cyclus staat gepland in de lente van 2015. Het doel is om seminars te organiseren over de impact van de moderne techniek op ons alledaagse leven. De centrale vraag is: Wij zijn altijd online. Hoe groot ook de fysieke afstand, we zijn altijd ‘dichtbij’. Wat doet dat met ons? Momenteel wordt het programma opgesteld, rond 15 januari worden de grote lijnen bekend gemaakt: we zijn met een veelbelovend programma en een veelbelovende locatie bezig!

De eerste sessie richt zich op de sociaal culturele aspecten van moderne techniek: Wat doet de combinatie van internet, smartphones, apps en de constante bliepjes en reminders met ons als mensen? Hoe zijn we erdoor veranderd? Wat ervaren we als bedreigend, en is dat terecht?

De tweede sessie richt zich op lichamelijke aspecten de moderne techniek, de fysieke en neurologische kant. Welke impact heeft techniek op onze hersenen en de manier waarop deze werken? Is er ook iets te zeggen over andere onderdelen van het lichaam, en hoe we daamee omgaan?

Het programma van de cyclus en van de lezingen is nog in ontwikkeling. Als u reeds op de hoogte gehouden wilt worden, vult u dan het contactformulier in *). Geef via een vinkje aan dat het om de seminars gaat.

*) Wij verkopen nooit uw gegevens. Daarnaast ontvangt u maximaal 1 mail per maand van ons.