iXi, raamwerk voor transport en logistiek: nader bekeken.

iXi bestaat uit een app en een backoffice.

De app.

screenshot-rijden-2

Chauffeurs gebruiken de app om hun acties te loggen: ze gevenĀ  voorbeeld aan wanneer ze gaan rijden, rusten of tanken. Ook registreren zij of ze in een file staan of aan het laden en lossen zijn.

Er is een duidelijke keus gemaakt voor het ‘less is more’ principe. De app bestaat uit grote, heldere knoppen, en toont alleen de belangrijkste functionaliteit.

De acties die de chauffeurs ingeven worden verwerkt in de backoffice. Daar worden ook de gegevens van de ritten bewaard, en media als vrachtbrieven, facturen, uren-declaraties en dergelijke.

De back-office.

iXi_locatie_landniveau_vloot

Klik voor groter beeld.

Planners gebruiken de back-office om te traceren waar vrachtwagens of chauffeurs zijn. Zo houdt een transportbedrijf overzicht van al zijn vrachtauto’s die in Noord Europa rijden. Een taxibedrijf of zorginstelling kan alle auto’s in een stad, dorp of regio in beeld brengen, tot op de straat nauwkeurig.

 

Zoals u hieronder ziet is het bijvoorbeeld mogelijk om te zien of een chauffeur aan het tanken is of onverwacht in een file staat. Zo wordt het mogelijk de verwachte aankomsttijd erg nauwkeurig aan te geven, ook bij afstanden van 1000 kilometer en meer.

iXi_locatie_straatniveau2

Klik voor groter beeld.

iXi_locatie_landniveau_vloot_auto

Klik voor groter beeld.

 

 

 

 

 

En verder…opties_scherm

Het iXi raamwerk biedt uitstekende mogelijkheden om de administratieve lasten van transportondernemingen te verlichten. Nieuwe opdrachten worden direct naar de app gestuurd, inclusief alle belangrijke route- en vrachtgegevens.

Tevens kan men vrachtbrieven, handtekeningen, formulieren, notities, foto’s, video’s of gesproken berichten in het transportdossier opslaan. Ook kan men per transport met een paar klikken, of volledig geautomatiseerd, volledige contacten- en adressenlijsten bijwerken.

Als u vragen heeft over iXi, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.