Asbest Management Systeem: Integratie web & app

Logo Engel AdviesEngel Advies BV is een adviesbureau op het gebied van asbest en veiligheid. Zij heeft Appfixers gevraagd een quickscan, blauwdruk en project-initiatie voor een asbest management systeem uit te voeren.

In het asbest management systeem maakt gebruik van al het goede dat moderne techniek ons biedt. Men kan ter plaatste eenvoudig een incident registreren: door middel van camera’s in mobiele apparaten kan men met één klik foto en film aan een dossier toe voegen. Vervolgens kan gedetailleerde informatie overal aangepast worden, bijvoorbeeld met mobiele apparaten of met desktops op kantoor.

Het raamwerk biedt in een Content Management Systeem voor communicatie met bijvoorbeeld bewoners, politie, brandweer of asbest-saneerbedrijven. Men kan daarbij denken aan brieven, templates, en contactgegevens.

Ook voorziet het raamwerk in een Workflow-management systeem voor registratie van asbest-incidenten. Hierin bevinden zich media als film en foto, contactmomenten, rapporten. Het systeem begeleidt het incident al naar gelang de ernst van een incident, en voorziet in waarschuwingen en herinneringen.

Het asbest management systeem houdt medewerkers van diverse instanties integraal op de hoogte te houden van de voortgang van incidenten. Indien gewenst genereert het automatisch waarschuwingsberichten. Afhankelijk van de impact van een incident worden medewerkers direct geïnformeerd bij belangrijke ontwikkelingen. Dit kan op initiatief van medewerkers gebeuren, maar ook geautomatiseerd; communicatie geschiedt via de app, via sms, via mail en via voice.

Het asbest management systeem voorziet in de integratie van primaire systemen van corporaties en vastgoedbedrijven: koppelingen met databases met bestaande beheerde objecten. Daarnaast is het mogelijk koppelingen te maken naar het Landelijk Asbest Volg Systeem (LAVS).

Dankzij professionele hosting, monitoring en support hebben gebruikers geen omkijken naar systeem.