Digitale collecties voor musea

logo_InventingEuropeDigitale collecties aan fysieke objecten koppelen: de ervaring van musea en exposities wordt op een prachtige manier verrijkt. En digitale collecties zijn uitstekend geschikt voor educatieve doeleinden.

Het European Digital Museum for Science & Technology laat hiervoor een app bouwen en integreren met diverse bestaande systemen. Bijvoorbeeld met Europeana en de Europeana API, het platform waarin Europese musea, bibliotheken etc miljoenen objecten beschikbaar stellen aan het publiek.

Zo kan men fysieke objecten in musea en exposities koppelen aan digitale collecties. Niet alleen professionals uit de museumwereld maken er gebruik van: Docenten, geïnteresseerde bezoekers, iedereen kan zijn eigen tour samenstellen. Men kan objecten in de musea en exposities koppelen aan objecten in andere collecties, en in een eigen thema of verhaal zetten. En men kan tijdelijk fysieke collecties digitaal laten voortleven.

Glimworm IT bouwt het systeem, Appfixers neemt het projectmanagement voor zijn rekening. Een innovatieve manier om de rijke Europese geschiedenis van wetenschap en techniek op een moderne wijze ontsluiten en van betekenisvolle kaders te voorzien.

Interesse? Neem contact met ons op en wij houden u op de hoogte over de voortgang en toepassingen van dit platform.