Portfolio_appfixers

logo_weseras_rgb

Weseras is een Duits bedrijf dat vanuit de lucht informatie over de aarde verzamelt. Dit geschiedt ondermeer door luchfotografie. Dit combineert men met meten van infrarood-, ultraviolet- en gamma-straling van het aardoppervlak en de objecten die zich daarop bevinden. De verzamelde informatie wordt niet alleen gebruikt voor landkaarten etc, maar ook voor inventarisaties van zaken zo breed als bebouwing, gewassen, bebossing, crowd-control en infra-structurele werken.

Het werk van de firma Weseras wordt met uiterst gevoelige apparatuur verricht. Zie voor gedetailleerdere informatie de website http://www.weseras.de/nl/technologie/camerasystem.

De vliegtuigen en apparatuur van Wesera kennen vele unieke en op maat gemaakt onderdelen. Aangezien Weseras projecten over de hele wereld uitvoert is het van belang dat de status, locatie en beschikbaarheid van deze onderdelen altijd up to date is. Daarnaast leveren de vluchten ongelooflijke hoeveelheden data op.

Appfixers onderzocht hoe moderne techniek Weseras kan ondersteunen. Men wil snel, eenvoudig en secuur de inventaris bijwerken en raadplegen. Appfixers realiseerde daartoe de volgende apps:

  • Een app om onderdelen voor de camera’s, vliegtuigen en montage apparatuur te voorzien van QR- en barcodes. De objecten worden in een zeer eenvoudige workflow beschreven en opgeslagen in locaties die ook van barcodes zijn voorzien.
  • Harddisks. Iedere nieuwe harddisk krijgt een eigen label, de gegevens ervan worden in een database opgeslagen. Zodra een disk gebruikt wordt worden projectgegevens en vluchtgegevens up to date gebracht.
  • Picklist. Ieder project van Weseras is uniek, ieder project kan een eigen set materialen nodig hebben. Wij bedachten een picklist-systeem (inventaris lijst) om snel te kunnen zien wat een bepaald project nodig heeft.

Integratie bestaande bedrijfsvoering.